Bedrijfsadvies


Breng je dagelijks veel tijd door achter de computer, in vergaderingen of aan de telefoon? Ja? Dan is de kans groot dat je jezelf regelmatig afvraagt: kan dit niet slimmer? De kans is groot dat je werkdruk ervaart en meer flexibiliteit zou willen, bijvoorbeeld om zelf je dag in te delen of je kinderen van school te halen. Wanneer je op je werk achter je computer zit is de kans groot dat je denkt: waarom moet ik die gegevens van deze e-mail overtypen in ons eigen systeem, kan dat niet handiger? Het antwoord is ja: het kan veel handiger. De kans is groot dat je in je werksituatie (maar ook privé) een groot deel van de dag bezig bent met communiceren, informatie delen en transacties uitvoeren via het internet. Dat lijkt misschien goed te gaan, maar we worden daarin nauwelijks productiever. En net het verbeteren van onze productiviteit is een voorwaarde om uit de crisis te komen en tot een duurzame welvaart te komen. Precies 100 jaar geleden was productiviteitsgroei (in 1913 startte Ford op Highland Park de lopende band) ook de drijfveer voor welvaart. Ook nu zullen we weer een lopende band gebruiken maar dan een internet lopende band van gegevensverwerkers.

http://www.duurzaamnieuworganiseren.nl/2012/12/we-komen-structureel-uit-crisis-door-productiever-te-worden/

 

Via Alexander Crépin

via Bedrijfsadvies | Scoop.it.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six + = 11

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>